Typ10 bij de therapeut...

Met Typ10 kan je als therapeut aan de slag met kinderen die baat hebben bij het leren blind typen om een problematiek op te vangen of een sterkte uit te bouwen.
Door je therapeutische inzichten in het motorisch leren van kinderen kan je, zelfs in een (klein) groepsverband, zeer individueel werken. Zo kan elk kind op zijn leertempo de vaardigheid blind typen onder de knie krijgen. In 10 lessen leren de kinderen blind typen en kennen ze een volledig toetsenbord uit het hoofd. Meer info over de inhoud van de methode vind je onder het tabblad “Methode”.

Typ10 kan makkelijk in een therapeutische setting gebruikt worden. We denken daarbij aan volgende aanmeldingen:

* Kinderen met fijnmotorische problemen hebben het vaak heel moeilijk om te schrijven. Hoewel ze wel weten wat ze willen schrijven, schiet de schrijfmotoriek tekort en krijgen ze hun gedachten moeilijk op papier. Werken op een computer zou een hulp kunnen zijn, maar daarvoor moeten ze blind kunnen typen.

* Kinderen met dyslexie mogen in de klas vaak gebruik maken van speciale softwareprogramma’s zoals Sprint. Dat kan echter alleen als ze blind kunnen typen.

* Kinderen met psychomotorische problemen zoals DCD, dyspraxie of lateralisatieproblemen kunnen (vaak) niet met een klassieke dactylo methode aan de slag. De tijdsdruk en het behalen van een bepaald aantal aanslagen per minuut vormen voor hen een te hoge drempel tijdens het leerproces. Typ10 is voor hen een geschikte oplossing.

* Kinderen die een grote nood hebben aan structuur zoals kinderen met ASS, ADHD zijn gebaat bij de unieke aanpak van Typ10.

* Blind kunnen typen is een vaardigheid die een grote meerwaarde betekent in onze technologische maatschappij. Het kunnen werken met een computer is als volwassene vaak een must. Ook voor alle andere kinderen is Typ10 dus een mooie kans.

We bewaken heel erg de kwaliteit van ons programma. Daarom verwachten we dat elke therapeut die met Typ10 wil werken onze opleiding volgt. Deze interactieve dagcursus van 9u tot 15u15 introduceert u in de wereld van Typ10. De cursus is praktijkgericht en maakt ruimte voor al uw vragen en opmerkingen. Hierna kunt u dadelijk aan de slag!

De prijs voor deze cursus bedraagt €440 per persoon. Broodjesmaaltijd, drank en de didactische map zijn hierbij inbegrepen.

De opleiding wordt ondersteund door verschillende initiatieven:

- De Typ10-opleiding kan met uw KMO-portefeuille betaald worden. Via deze link vindt u de uitleg over de KMO-Portefeuille, het te volgen stappenplan van C&Explore en het stappenplan van de KMO-portefeuille zelf. Gelieve deze bij de hand te houden bij inschrijving.

- Er is accreditatie mogelijk voor de kinesisten die aangesloten zijn bij Pro-Q-Kiné (12NE).

- Therapeuten kunnen voor hun groepslessen aansluiten bij High Five. Dit alleen voor groepslessen met de Typ10 online module waarvoor geen andere terugbetalingsvoorwaarden gelden.
De voorwaarden en voordelen op een rijtje:

  • Elke deelnemer onder de 12 jaar kan een fiscaal attest krijgen voor €112 (€11,2/dag per deelnemer).
  • Minimum 4 en maximum 6 deelnemers per groep
  • Eigen keuze van locatie
  • Vaste vraagprijs is 220€
    • €25 voor administratie High Five
    • €195 per deelnemer te factureren aan High Five

Inschrijvingen van deelnemers gebeuren via het platform van High Five in volgende stappen:

Stap 1: aanmelden via info@typ10.be om een login te krijgen
Stap 2: ondertekenen samenwerkingsovereenkomst
Stap 3: stappenplan volgen voor aanmelding als lesgever bij platform High five
Stap 4: stappenplan volgen voor aanmelden van je cursus bij platform High Five
Stap 5: veel succes en plezier met Typ10! 😊

Klik hier voor meer info over trainingscursussen.

Login TTO

typ10 logo

typ10 typen
typ10 typen


C&Explore

Met de steun van